Hoe werd ik massagetherapeut ?

Aloha!

Ik ben Evi Mortelmans, geboren in het mooie Lier, waar ik ondertussen na een paar omzwervingen terug neergestreken ben.

Ocean Flow is gegroeid vanuit mijn eigen zoektocht naar rust en geluksgevoel in mijzelf.

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om te ontspannen en tijd te nemen voor jezelf.

Als Massagetherapeut zet ik heel graag mijn eigen ervaringen, vaardigheden en kennis in om vrouwen te helpen om rust te vinden in zichzelf en lichamelijk en geestelijk te ontspannen.

 

…Let’s be mermaids!

Een waar gebeurd verhaal over oceanen en zeemeerminnen…

Gedurende een tiental jaren werkte ik full time als kantoorbediende en jobcoach. Jobs die ik altijd graag uitvoerde, maar toch knaagde er diep vanbinnen iets… Ik voelde dat ik niet mijn eigen pad aan het bewandelen was en dat ik een andere missie in mijn leven had.
Ik voelde me ook zo vaak gehaast, gestresseerd en gevangen in de ratrace van onze moderne maatschappij.
Terugkijkend besef ik nu dat ik mijn gevoelens en lichaamssignalen negeerde en teveel in mijn hoofd leefde. Ik was me totaal niet bewust van mezelf en nam te weinig tijd voor zelfzorg.

Het keerpunt kwam toen mijn relatie stukliep en ik me op mijn werk steeds slechter voelde.
Een reis naar Costa Rica opende toen mijn ogen voor een totaal andere levensstijl: de ‘Pura Vida’; een levensstijl van eenvoud, rust, vriendelijkheid, levensvreugde en veel waardering voor natuur, familie en vrienden. Zalig!

Terug thuis kon ik mezelf moeilijk terug aanpassen aan mijn Belgisch leventje en het hectische van onze maatschappij.
Dus ja, eind 2014 ging, zoals bij vele anderen, ook mijn lichtje uit…burn-out.
Ik was 31, had geen greintje energie meer, de grond onder mijn voeten was weg en ik werd geconfronteerd met mezelf.

Oei….wat nu?

Leaving on a jet plane…Fuerteventura!

Na een paar maanden platte rust voelde ik een sterke, intuïtieve drang om even alles achter te laten en die confrontatie met mezelf aan te gaan. Ergens ver weg op een eiland of zo, waar de zon altijd schijnt.

Voor het eerst in mijn leven gaf ik toe aan een zot, ‘onverantwoord’ idee dat mijn intuïtie mij toefluisterde. Halsoverkop verliet ik mijn appartement en job en kocht een one-way-ticket naar Fuerteventura in de Canarische eilanden

En mijn intuïtie had gelijk…dit was de plek waar ik toen moest zijn. Deze reis van drie maanden heeft mij en mijn leven compleet veranderd!

Ik leerde er golfsurfen, wat niet van een leien dakje liep maar wat mij veel heeft bijgebracht.
Ik voelde mij op dit eiland als een soort zeemeermin aan land :-). Ik leefde vlakbij de oceaan, wat mij enorm veel rust en energie gaf. En tijdens het surfen gaf ik mij over aan de oceaan.
Net als in Costa Rica, inspireerde ook hier de relaxte en eenvoudige levensstijl van de eilandbewoners mij. Geen haast, geen stress, geen voortdurend ‘moeten’ of ‘altijd naar meer’, minder materialisme. Wauw.

Het surfen leerde mij uit mijn comfortzone te komen, mijn angst onder ogen te zien, te leven op het ritme van de natuur, hoe het voelt om volledig in het nu aanwezig te zijn en mijn perfectionisme en prestatiedrang los te laten. In en naast de oceaan leerde ik terug voelen wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil en waar ik behoefte aan heb.

Zorg dragen voor mezelf. Mijn grenzen herkennen en uiten. Durven leven vanuit mijn innerlijk vuur en op mijn eigen pad blijven.

In Fuerteventura vond ik eindelijk weer rust, inspiratie en vertrouwen.

Back to Belgium, mét een missie…Ocean Flow!

Ik keerde terug naar België met een grote portie levenslust en de missie om mezelf niet meer te verliezen in de ratrace, maar om wat ik leerde in Fuerteventura mee te nemen en door te geven.
Ik besloot meer rust te nemen, mijn grenzen beter af te bakenen. Meer tijd door te brengen buiten in de natuur en meer te bewegen. Te investeren in ervaringen en activiteiten die mij een geluksgevoel geven, in plaats van in overbodig materieel bezit. En nog zoveel meer.

Ik behaalde mijn diploma Massagetherapeut en volgde een opleiding tot Life Coach.
Zo maakte ik de leuke carrièreswitch naar Ocean Flow en kan ik nu andere vrouwen helpen om ook even uit de ratrace te ontsnappen en rust te vinden in zichzelf.

En nu bouw ik verder aan mijn dromen en ideale levensstijl

In mijn massagepraktijk wil ik een plekje bieden waar vrouwen rust kunnen ervaren en even tot zichzelf kunnen komen. Want vanuit rust kunnen we nieuwe inspiratie en energie opdoen en een geluksgevoel ervaren, in de acceptatie van alles wat nu is.
Ik werk vanuit een liefdevol gevoel van empathie, verbinding, respect, waardoor elke klant mijn volledige aandacht en zorg krijgt. Ik heb gaandeweg een mooi aanbod van massages gecreëerd en ik leer nog altijd bij.

Momenteel werk ik aan een life coaching aanbod, omdat ik voel dat ik mensen ook op die manier iets te bieden heb en kan helpen. Binnenkort meer info op de website.
Ik ben me ook gepassioneerd aan het verdiepen in Authentic Relating, een manier om authentieke connecties aan te gaan met anderen. En ik heb nog zoveel dromen en plannen… Ik voel me momenteel vastberaden en super gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen om de wereld een stukje mooier te maken.
Stap voor stap :-).

Always be yourself! Unless you can be a mermaid, then always be a mermaid ;-).

Relevante opleidingen:

  • Massagetherapeute (Welness Academie)
  • Massagecursussen (Welness Academie): samudra, triggerpoints, voetreflexologie, sportmassage, hotstone, thai yogamassage
  • Herbalanceringsmassage bij kanker (Belgische Massagefederatie – Rina Gubanski)
  • AromaTouch Techniek (Essentiële Olie Academie)
  • Life Coaching (K-onsult)
  • Reiki I cursus en inwijding (Anam Cara)
  • Authentic Relating Training Level 1 (ART International)

“Een zeemeermin eert haar vrouwelijkheid, staat in verbinding met haar emoties en vertrouwt haar intuïtie.

Ze neemt soms een pauze om relaxed op een rots te gaan zitten en er gewoon even te zijn, stilletjes genietend van het uitzicht en de rust.

Ze houdt van het kind in zichzelf als ze speelse, gekke dansjes doet in de golven.

Ze heeft geen angst om in haar diepten te duiken.

Soms laat ze zich meedrijven op de golven, soms zwemt ze eens tegen de stroom in om haar doel te bereiken.

Ze weet dat ze pas de overkant van de oceaan kan bereiken als ze de moed heeft om het zicht op de kust te verliezen.

Als het leven haar even kopje onder duwt, vertrouwt ze er op dat ze op tijd weer boven zal komen om lucht te happen.

Ze zwemt soms graag even alleen haar eigen route, maar koestert de verbinding met anderen in haar groep.

Ze voelt dat ze deel uitmaakt van een groter geheel en behandelt dit met respect.

…en last but not least weet ze dat verleden en toekomst ongrijpbaar zijn, maar dat dít moment helemaal van jou is.”

Pin It on Pinterest